GRATIS Verzending in heel Nederland & België

Veelgestelde Vragen

Bestelling en Levering

Wanneer kan ik mijn bestelling verwachten?

Producten worden gemiddeld tussen de 7 á 15 dagen bij je thuisbezorgd, tenzij anders vermeld. Onze producten worden direct vanaf de producent naar jou toe verscheept. Onze inkopers houden de producenten continu onder druk, om te zorgen dat je product(en) sneller bij je bezorgadres aankomen.

Waarom duurt de levering zo lang?

We willen graag op elk mogelijke manier bijdragen aan een beter milieu. Daarom vermijden we voorraad overschotten, die uiteindelijk tegen dumpprijzen worden verkocht of vernietigd worden. Daarom kiezen we voor het ‘Make to Order’ principe, het product wordt geproduceerd wanneer de koper het daadwerkelijk nodig heeft en de bestelling heeft geplaatst. Met deze, en meerdere maatregelen, ondernemen we op een zo’n duurzaam mogelijke manier.

De verwachte levertijd is voorbij, waar blijft mijn bestelling?

Ons team houdt nauwkeurig alle levertijden in de gaten en als het team merkt dat een levertijd niet gehaald wordt, dan nemen we direct contact op met de fabriek. Toch kan het helaas voorkomen dat de verwachte levertijd alsnog niet behaald wordt. Neem in dit geval direct contact op met ons helpdesk en we gaan ons best voor je doen om de product(en) alsnog zo snel mogelijk bij je bezorgd worden.

Ik mis enkele producten van mijn bestelling, hoe kan dit?

Het kan voorkomen dat verschillende producten bij verschillende fabrieken vandaan komen. Dus sturen deze fabrieken de producten afzonderlijk van elkaar op. Doorgaans worden de overige producten binnen 2-3 dagen bij je thuisbezorgd. Heeft u na deze dagen de producten nog niet ontvangen? Neem dan contact met ons op en we gaan er achteraan voor jou.

Worden er verzendkosten in rekening gebracht?

Nee, we houden van transparantie en geen verborgen kosten. De prijs die je op de webshop ziet, is inclusief verzendkosten. Zo kom je bij de Chimpcastle nooit voor verrassingen te staan.


Wel hebben we een optie om je product verzekerd op te laten sturen. Met deze optie is je product verzekerd en worden eventuele vermissingen van producten door ons vergoed.


Ruilen en Retourneren

Ik ben niet tevreden over mijn bestelling, kan ik het product retourneren?

Ja, wanneer je na ontvangst toch niet content bent met je aankoop kun je deze ongebruikt en (indien) onbeschadigd aan ons retour sturen zonder opgaaf van reden. Wel waarderen we je oprechte mening, zodat we onze producten en services continu kunnen verbeteren om jou in de toekomst beter van dienst te kunnen zijn.

Ik wil een artikel retourneren, wat moet ik doen?

Als je niet tevreden bent over je bestelling kun je deze binnen 14 dagen na ontvangst ruilen of retourneren. Producten dienen in originele staat en voorzien van labels en etiketten geretourneerd te worden. Het product mag geen gebruikssporen bevatten. Een retourzending dient altijd te zijn voorzien van Track & Trace code. De zender is altijd verantwoordelijk voor de verzending. Als we de door jou geretourneerde artikelen hebben ontvangen zorgen we ervoor dat het aankoopbedrag binnen 14 dagen op je rekening staat.


Download Link naar het retourformulier


Track & Trace

Waar vind ik mijn Track & Trace code?

Op deze pagina (klik hier) kun je je e-mail adres en ordernummer in te voeren om je pakketje te volgen.

De Track & Trace code geeft nog geen informatie aan, wat gaat er mis?

Wees gerust, want er gaat nog helemaal niets mis. Het moment dat het product is ontvangen door het postorderbedrijf wordt er informatie vrijgegeven. Als de code nog geen informatie weergeeft, wordt het product nog geproduceerd.